כיום השוק מוצף במוצרים וטכנולוגיות שמתיימרות להיות סביבתיות או ירוקות. אז איך מגדירים מה זה סביבתי? האם כל טכנולוגיה שטוענת להיות סביבתית היא לחלוטין ללא טביעת רגל אקולוגית?
יש קונצנזוס מוחלט שהפקת חשמל מדלקים פוסיליים היא לא סביבתית, והיום יש שפע של חלופות שהמחיר שלהן נמוך משמעותית מלפני נגיד 20 שנים. ועדיין, מבין כל האופציות, במי נבחר?
טורבינות רוח הן פתרון נקי. אם ממקמים אותן במקומות המתאימים הן בקלות יכולות לספק את צריכת האנרגיה הנדרשת. אבל.. כמות המתנגדים להצבה של טורבינות כאלה הוא די גדול. אם בגלל פגיעה בעופות נודדים שעפים באותם זרמי אוויר, ואם בגלל שזה מפריע בנוף או גורם למטרדי רעש.
פאנלים סולריים הם עוד צורת הפקת אנרגיה יעילה וזולה בהרבה מפעם. אבל מה עושים עם הפאנלים האלה עשרים שנה מאוחר יותר? איך ממחזרים אותם? מה לגבי השטחים הבלתי מופרים שתחנות סולריות תופסות?
אלו הן רק שתי דוגמאות למחלוקות אפילו בין אנשי הסביבה, לגבי מה הדרך הנכונה. כמותן יש עוד לא מעט.
אז מה אתן חושבות? האם זה נכון ליישם כבר עכשיו טכנולוגיות שאמורות להיות נקיות למרות ההשלכות? או שיותר נכון לבחון לעומק כל דבר עד שנמצא משהו שהוא לחלוטין ללא טביעת רגל?
או שיש כיוונים אחרים?
כמו בכל נושא, הדילמה היא עלות מול תועלת...
אז אם אין עדיין פתרון סביבתי לפנלים הסולריים שפורשים לגימלאות, אז לא נתקין מערכת? או שנתקין מערכת ובינתיים נשקיע בחיפוש פתרונות ירוקים לפסולת שאנחנו מייצרים בדרך אל החשמל... אגב, קולטי שמש נמצאים בשימוש כבר עשרות שנים בארץ - מה עולה בגורלם בתום השימוש?