לא כל כך מזמן, אפילו די לאחרונה, כל המידע שלנו היה שמור בעותק קשיח. בין אם זה כמויות של ניירת ואם אלבומי תמונות. גם היום, במוסדות וחברות עדיין מקדישים הרבה מקום לאחסון של מסמכים. אבל יותר ויותר מאיתנו משתמשים בשירותי ענן בשביל לאחסן את כל אלפי התמונות שצילמנו בטיול של יום שבת, או כל המסמכים שאנו מייצרים ומשתמשים בהם בחיים הפרטיים ובעבודה. זה נוח, זה חוסך במקום וזה לא דוהה/מתיישן וכו'.
אבל איפה הענן הזה בדיוק?
הייתם פעם בחוות שרתים? אתם יודעים כמה חם יכול להיות שם או כמה מזגנים צריך בשביל לשמור על עבודה תקינה של השרתים?
תחזיות חוזות שעד 2025, ממש בקרוב, שרתים יצרכו כחמישית מהחשמל המיוצר בעולם. כמובן שלא נניח לשרתים לצרוך יותר אנרגיה על חשבון מכשירי החיאה או אפילו על חשבון התנור שלנו בבית, לכן ז"א שנצטרך לייצר כמות נוספת של חשמל בהתאם לצריכה ההולכת וגדלה של השרתים. מה שבתורו יגדיל את צריכת הדלקים המאובנים שלנו ואת פליטות גזי החממה בהתאם.
מה ניתן לעשות? כרגע הדגש הוא בעיקר על תכנון חוות שרתים בצורה יותר יעילה אנרגטית וייצור האנרגיה הנדרשת להם ע"י מקורות מתחדשים. רעיון אחר שיצא לפועל הוא לבנות חוות שרתים במקומות קרים מלכתחילה כמו סקנדינביה. כאדם פרטי, אין עדיין פתרונות מעבר לסינון המידע הנחוץ לנו לשמור. כרגע כמות המידע רק הולכת וגדלה (אנחנו כבר לא מוגבלים לפילמים ל 36 תמונות) וכל הזמן יותר ויותר מידע מועלה מעותק קשיח לרשת.
בנושא זה מומלץ לצפות בסדרה "עמק הסיליקון" שם מפתחים אלגוריתם לכיווץ מידע דיגיטלי ובכך גם להקטנת השרתים.
וואו, מעניין
תודה על שהפנית את תשומת הלב לדבר הזה שהפך למובן מאליו עבור רבים מאיתנו.
מזכיר קצת את המדינות ששולחות פסולת להטמנה (או לערימה) במדינות אחרות.
רחוק מהעין, רחוק מהלב...