שבוע הבא נחגוג את יום העצמאות, יום המנגלים הישראלי.
רבים מאיתנו מודעים לכך שתעשיית הבשר, מעבר למורכבות האתית שמתלווה אליה, היא התעשייה בעלת התרומה הגדולה ביותר לפגיעה באוזון ולהתחממות כדו"הא. מבחינה זו, היא מזהמת אפילו יותר מתחבורה.
התעשייה מצריכה הרס בתי גידול ושטחים פתוחים על מנת להחזיק את בעלי החיים ולגדל עבורם מזון (למשל השריפות היזומות באמזונס), וכך גם גורמת להכחדה של בעלי חיים הנמצאים בשטחים אלה; והיא גם גורמת לזיהום מקורות מים, ע"י הזרמה של שפכים ושיטוט של עדרים באזורי מקורות מים.
עובדה פחות מדוברת וידועה היא התפתחות של זני חיידקים עמידים בתעשיית הבשר. אנטיביוטיקה הניתנת בעודף וללא בקרה מספקת בארץ, מגיעה דרך ההפרשות של בעלי החיים אל הסביבה, המים והשדות החקלאים שלנו. שטף של אנטיביוטיקה בלתי ידועה ומבוקרת שכזה מעלה את הסבירות ליצירת חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה, כאלה שלא ניתן לטפל בהם תרופתית ועלולים לגרום למחלות קשות שאינן ברות טיפול. חיידקים עמידים כאלה עלולים להגיע גם אלינו, וכן, יש עדויות לכך כבר בעולם.
אז החלטנו לבקש מכם רעיונות לתחליפים/ מתכונים/ המלצות למוצרים צמחוניים שכולנו יכולים להנות מהם במנגל הבא ביום העצמאות הקרוב.
קדימה! בואו נעזור אחד לשני
לנו יש שתי המלצות עבורכם:
1. תחליפי הבשר של impossible foods@
2. הכירו את @אלף_פארם- חברה ישראלית המפתחת טכנולוגיה לגידול בשר בקר בתרביות רקמה
עקבו אחרי התפתחויות בפוסט לקראת שבוע הבא