באפריקה ואסיה פילי הבר מסמלים סכנה אמיתי לחברה. לא די שכל שנה הרבה אנשים מתים בגללם אלא שהפילים גם הורסים את גידולי השדה של הכפרים. בעקבות זאת, נמצא פתרון ביוטכנולוגי מאוד יעיל והוא שימוש בכוורות של דבורים. עוקפים את השטח עם חוט וכל 10 מטר שמים כוורת. לפי המחקר של OXFORD UNIVERSITY, הפילים מפחדים מהזמזום. אם בכל זאת הם מתקרבים ומנסים לעבור, זה יגרום לכוורות לזוז והדבורים יצאו לעקוץ את הפיל והוא יברח.
ההתרון העקרוני בפיתוח זה שירד ההתקפות של הפילים נגד האדם ונגד הגידולי שדה וזה מאפשר כלכלה יציבה יותר. בנוסף לכך, שימוש בדבורים מאפשר גם את האנשים להתפרנס מיצירת דבש ושעווה והדבורים עצמם עוזרים להאבקה של הגידולים. כביכול החיסרון הוא שצריכים לחנך את האנשים לעבוד עם דבורים. למעשה, זו דוגמה לכלכלה מעגלית כי השקעת הלמידה עוזרת לפתח את כלכלתם והגנתם ולא נוצר שום פסולת מהתהליך.
האם הבני אדם צורכים כל כך הרבה שטח שאין מספיק מקום לפילים ואז הם מתקרבים לכפרים? בעצם, אולי אנחנו הבעיה.
okokok
מצ״ב הקישור להרצאת ted שניתנה ע״י החוקרת המתארת את המחקר:
https://www.ted.com/talks/lucy_king_how_bees_can_keep_the_peace_between_elephants_and_humans?referrer=playlist-the_most_popular_talks_of_2020
מאוד מעניין לקרוא על המחקר הזו. פילים נמצאים בסכנת הכחדה וגם זה מאוד נדיר למצוא פילי בר בטבע היום. פילים הם חיות יפות וחכמות שעוברים התעללות על ידי בני-אדם. כמו שאת אמרת, ״אולי אנחנו הבעיה.״ משום כך, חשוב שאנחנו נפתור את הבעיה הזאת בדרך שגם לפילילים יוכלו לחיות בטבע בשלווה.
זה ממש מעניין. אני מסכימה שאולי בני אדם הם בבעיה. אהבתי לקרא איך חרף מעופף יכול להשפיע בצורה משמעותית גם על הפילים וגם על הפרנסה של בני אדם.