כשליש מהמזון בארץ הולך לפח! בזבוז מזון יוצר פגיעה חמורה בסביבה, בעת תהליך הייצור, בו מושקעים משאבים רבים כגון מים, אדמה, דשנים ואנרגיה, ובעת השינוע, האכסון והטיפול בפסולת הנוצרת, אשר בין היתר גורמים לפליטת גזי חממה. מפתיע כי כ45% מהמזון שמתבזבז, נזרק דווקא אצלינו בבית ולא אצל היצרנים, ומדובר במזון בשווי של מעל 3000 ש"ח בשנה למשפחה ממוצעת. אז מה אנחנו יכולים לעשות עם זה? במיוחד כעת כמה ימים לפני ראש השנה, חישבו על כך כאשר אתם עורכים קניות, צאו לקניות על בטן מלאה ותמיד עם רשימה מאוד מסודרת וממוקדת. חישבו אילו מזונות יחזיקו מעמד לטווח ארוך יותר ואילו עלולים למצוא את דרכם לפח, והימנעו מצריכת יתר שלהם. סדרו את המקרר כך שלא תפספסו ירק או פרי שמתחילים להיות קצת עייפים, ואכסנו הכל בצורה המיטבית כדי למנוע אובדן (קירור, הקפאה, קופסאות אטומות). כשאתם יושבים לאכול את ארוחת החג, הגישו מנות קטנות ומקסימום קחו תוספת. חג שמח :)
top of page
bottom of page